ПП/ ДБ разпространяват един слух, че няма значение резултатът от

...
 ПП/ ДБ разпространяват един слух, че няма значение резултатът от
Коментари Харесай

Борисов: ПП/ ДБ давали 50 млрд. лв. за северна и южна България, а в изтока и запада кой ще инвестира

 

„ ПП/ Демократична България популяризират един слух, че няма значение резултатът от изборите. ГЕРБ щели абсолютно да ги поддържат, тъй като щели да ни натиснат извън. Ние не се поддаваме на напън. Няма късмет да подкрепим държавно управление, което знаем какво сътвори за две години.

С положително нас могат да ни убедят нещо, само че със мощ и напън - в никакъв случай.

Няма късмет да подкрепим държавно управление на тези, които за 2 година сътвориха всичко това. В някаква форма на огромна, необятна експертна коалиция, всички сме склонни за диалог ”, съобщи водачът на ГЕРБ в Кюстендил още веднъж пред претъпкана зала. 

„ Като идвах насам Политическа партия и Демократична България си представяха програмата. Томислав Дончев съм го оставил дежурен да слуша с какво ще ни изненадт. Айде, 4 автомагистрали, 5 моста, самолети за Скопие над вас летят. Това го чухме. Питах какво приказват, с цел да реагираме. Той вика - но бала. Щели да дават 50 милиарда за Севера и Юга. Дали по 50 или 50? Оставихме им милиард за „ Хемус ”- те го похарчиха. В едно студио на аутокю четат единствено те си. Те, в случай че дойдат пред толкоз народ, ще стане да ги пита някой: „ за какво 2 година управлявахме и не направихме правосъдна промяна, ГЕРБ ги нямаше? Какво ще му отговорят? Нищо. Ала бала ”, попита водачът на ГЕРБ

„ Още 1-2 дни ще мълча за това, което знам. Да, податлив съм на диалози, само че това което предизвикаха на бюджета..., същински се надявам от Министерство на финансите да извадят действителното положение на бюджета. До октомври би трябвало да изтеглим още 10 милиарда лв. дълг, с цел да вържем двата края. Дефицитът отива на близо 7%. Вие си мислите, че ние идваме, миеме си зъбите и очите и всичко е ок. Не, кошмарът занапред стартира “, съобщи той.

Борисов предизвести, че кошмарът занапред стартира.

„ Само да има шанс българският народ да поддържа още едно тяхно държавно управление – ще види какво го чака “, акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се възмути, че Политическа партия и Демократична България приказват за цели от студио и добави, „ тъй като срещата с хората крие риск ”.

„ Когато някой дава обещание 50 милирда и имаме недостиг 7% би трябвало да изтеглим 10 милиарда дълг. Маса налози махнахме, приходите понижиха и слагаме под риск всичко. Вие мислите, че след 2 април мием очите, само че кошмарът занапред стартира ”, акцентира Борисов.

По думите му той не си е позолявал разхищаване:

„ Имахме повече в сравнение с харчехме и тогава започнахме да вършим пътища, игрища, манастири. Сега при най-малко -7 % недостиг идващият би трябвало да отреже 20, в случай че не желае да бутне Валутния ръб.

Еврозоната няма да стане, Шенген – също. Те нямат храброст да кажат това ви предизвикаха, те би трябвало отново да излъжат.

Обедняваме още повече, къде е битката с корупцията по високите етажи ”, попита водачът на ГЕРБ.  Той псодели своя предходен опит, когато през 2009 година при Станише дупката е била  7-8 милиона, а след Орешарски – 6 милирда и 700 милиарда.

„ За 1 година се справихме и излязохме на остатък. Сега задачаата е 15 милирда дупка – имате ли самообладание, това трябват 2 години да се поправи ”, категорчен беше Борисов и добави, че в най-голямата рецесия през 2009 година не е дал банките в страната да мръднат. „ После пристигна миграционната рецесия. Направих по този начин, че миграцията да е нула. Ковид рецесията - заведение по заведение, болница по болница, най-добре ние преминахме през коронавирус рецесията. Първи затваряхме, първи пускахме. Сега не знам сами като партия може ли да се оправим. Затова пускат тия клюки.. Няма да се подвеждате. След 2 април би трябвало непременно да се направи държавно управление. По това ще разберем кой е общественик и кой си обича страната ”, изясни той.

На предходни акции Борисов бил убеден, тъй като знаел какво е оставил. Имахме пари и подокрепа. Сега нито пари, нито поддръжка извън. Светът се преразпредели. Ако сме първи, и то с доста, ще изведем страната както при всички случаи, за които дадох образец. Ако не е по този начин, ще забележим кави решения ще взимаме ”, добави водачът на ГЕРБ.

Бившият министър председател напомни, че до момента в който България е председателствала Европейски Съюз, е получила с 2 милиарда повече и е била единствената страна, която не е била ощетена от излизането на Англия от съюза. На излизане обаче чул, че Словения получава още средства и се върнал - изискал 200 млн. за пътя Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин.

„ А през днешния ден Асен Василев изяснява по какъв начин 25 милиарда евро щял да влага, в случай че е правилно това, което чух по телефона. А в изтока и запада кой ще влага. Тоя район къде попада? ”, попита Борисов.

„ В момента няма нито пари, нито поддръжка извън. Румъния, Турция и Гърция станаха най-важни. Ако сме първи, ще изведем страната както дадох образец. Ако не, ще забележим какви решения ще взимаме.

Имаме хубава листа за Кюстендил – каквото желаете да си изберете. Бог да е с нас ”, заключи Борисов. 

Преди него лидерът на листата на ГЕРБ за района Христо Терзийски съобщи:

„ Нищо не се случва от самосебе си, след ГЕРБ пристигна време на рецесия. Видяхме, че ръководството на страната от стартъп хората го изпитаха на гърба си като влизат в магазина и като заплащат сметките си. Новините стартират с трафик на мигранти или грабежи. Нямаше такива проблеми по време на ГЕРБ. По тези канали необезпокоявано минават мигранти, могат да минават оръжия и терористи. Рашков и акциите му оставиха срамно леке в Министерство на вътрешните работи, демотивираха хората в системата. Години ще са нужни да се върнем в годините на успеваемостта в системата. Безопасността беше моя цел, Борисов искаше всяка среда отчет. Те чоплят по пътищата на ГЕРБ, а те не са построили нищо. По значимо беше да арестуват Борисов, вместо да се грижат за безопастта на хората ”, акцентира Терзийски.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР